logo

ישראל העבירה 72 מיליון שקלים לעזה

66

הכסף, שהועבר לרצועה לבקשת רה"מ הפלסטיני, ישמש לתשלום משכורות של עובדי הרשות. גורם ביטחוני: "הכסף עלול להגיע לחמאס"

יהושע בריינר12/08/2008 - 17:43
ישראל העבירה 72 מליון ש"ח לרצועת עזהצילום: שי מכלוף

(צילום: שי מכלוף, עריכת וידאו: יאיר דניאל)

ישראל העבירה היום (שלישי) 72 מיליון שקלים לרצועת עזה, המיועדים לתשלום משכורותיהם של עובדי הרשות הפלסטינית ברצועה. כך דיווחו גורמים במערכת הביטחון. משאיות של חברת אבטחה העבירו את הכסף למעבר ארז, ונציגים של הבנק הפלסטיני אספו אותו משם.

שר הביטחון אהוד ברק אישר את המהלך בעקבות בקשה של ראש הממשלה הפלסטיני סלאם פיאד. לדברי פיאד, זה מספר חודשים שעובדי הרשות ברצועה לא קיבלו משכורות, בשל המצב הכלכלי הקשה השורר בה. לפני כשבוע הזרימה ישראל לרצועה 17 מיליון שקלים נוספים, במסגרת החלפת שטרות שהתבלו עם השנים ברצועה ולא היו שמישים.

ההעברה לוותה בביקורת קשה במערכת הביטחון ובמערכת הפוליטית, שם חוששים כי מיליוני השקלים הישראליים עלולים להגיע לידי חמאס. גורם במערכת הביטחון אמר כי "גם אם הכסף לא יגיע בפועל לאנשי חמאס, הוא עלול להגיע למוסדות הצדקה של הארגון, שמממנים את הטרור הפלסטיני ואת מערכת החינוך של חמאס".

עוד באותו נושא: