
ההערכות כי חברת קומברס תפטר בקרוב מאות מעובדיה מתחזקות. היום מעריכים בבית ההשקעות רוברטסון סטיבנס כי החברה תנקוט בקרוב בצעדים אגרסיוויים לקיצוץ בהוצאותיה, שיכללו פיטוריהם של כ-500 מתוך כ-5,500 עובדיה. ברוברטסון סטיבנס מעריכים כי מהלך זה יקטין את הוצאות החברה ב-45-50 מיליון דולר.
אתמול פירסמה החברה אזהרת הכנסות ורווח חמורה לרבעון השלישי של השנה. קומברס מעריכה עתה כי תרשום הכנסות של 295 מיליון דולר ברבעון השלישי, המסתיים עבורה בסוף החודש, ירידה של 10.6% מהערכות קודמות של ההנהלה להכנסות של 330 מיליון דולר. בנוסף, מעריכה החברה כי תציג רווח של 11 סנט למניה, לעומת תחזיות קודמות לרווח של 20 סנט למניה.
בנוסף, קומברס מתכננת גם הוצאות חד פעמיות, בגין מחיקת השקעות, שהיקפן לא נמסר. החברה אף צפויה לרשום ירידה בצבר ההזמנות ובהכנסות הדחויות ברבעון השלישי, ובמקביל, עלייה בחובות לתשלום של לקוחותיה.
קומברס אמורה לפרסם את תוצאותיה הרבעוניות בסוף נובמבר או בתחילת דצמבר, כשמועד מדויק לדו"חות טרם נמסר.
קומברס נוקטת זה מספר חודשים במדיניות של קיצוץ בהוצאות, בהם הקפאת דיוני השכר בכל החברה ופיטורי כ-400 מעובדיה באפריל השנה.