logo

תירוש: התפרצתי על תמיר כמו זידאן במונדיאל

123

מנכ"לית משרד החינוך לשעבר טענה, כי שרת החינוך "השתמשה כלפי במילים הכי בוטות שאני מכירה" וזה מה שהביא להתפרצותה

מערכת וואלה חדשות09/07/2008 - 10:33
רונית תירוש, מפלגת קדימה
רונית תירוש, מפלגת קדימהצילום: שרון בוקוב

מנכ"לית משרד החינוך לשעבר ח"כ רונית תירוש (קדימה) הגיבה הבוקר (רביעי) לחילופי הדברים הקשים בינה לבין שרת החינוך יולי תמיר אתמול בוועדת החינוך של הכנסת. לדבריה, "תמיר סיננה לי באוזן כל מיני מילים איומות ולא הוציאה אותי משלוותי. בשלב מסוים היא השתמשה במילים הכי בוטות שאני מכירה".

בראיון לגלי צה"ל הוסיפה תירוש: "זה הזכיר לי את ההתפרצות של כדורגלן נבחרת צרפת זינאדין זידאן בגמר המונדיאל האחרון, לאחר שסיננו לעברו משהו". זידאן נגח במרקו מטרצי, כדורגלן נבחרת איטליה, לאחר שזה סינן לעברו הערה הנוגעת לאחותו.

תירוש טענה שתמיר כינתה אותה "חתיכת חרא" במהלך הדיון. תמיר טענה בתגובה, שהיא רק אמרה ש"את הזבל והחרא שתירוש ולבנת השאירו במערכת, היא צריכה לפנות". בערב הודיעה תמיר, כי היא "מצרה על השימוש בביטוי לא פרלמנטרי", אך הוסיפה כי לא ייתכן שתירוש, שגרמה נזק תקציבי למערכת החינוך, תחבל בניסיונות לשקם אותה.