logo

בשארה: "אולמרט הודה שנכשל במלחמה"

159

בראיון לאל-מנאר אמר הח"כ לשעבר, כי עסקת חילופיי השבויים היא "הישג גדול לחיזבאללה", ושהיה ניתן להגיע אליה לפני המתקפה

ניר יהב,כתבנו לענייני ערבים01/07/2008 - 16:52
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

"עסקת חילופי השבויים בין ישראל לחיזבאללה מהווה הישג גדול להתנגדות הלאומית הלבנונית (כינוי לחיזבאללה – נ.י) וכישלון לישראל". כך אמר הח"כ לשעבר ד"ר עזמי בשארה בראיון שהעניק אמש (שני) לרשת הטלוויזיה של חיזבאללה, "אל-מנאר". לדברי בשארה, ניתן היה להגיע לאותה עסקה מבלי שישראל הייתה מבצעת מתקפה צבאית על לבנון.

"השלמת העסקה מהווה הודאה של ראש הממשלה אהוד אולמרט בכישלונה של המתקפה, לא רק מההיבט המבצעי, הכלכלי והמורלי, אלא המתקפה נכשלה בעיקר בכך שלא השיגה את יעדה המוצהר היחידי – השבת האסירים הישראליים בפעולה צבאית", הוסיף בשארה.

לדברי יושב ראש מפלגת בל"ד לשעבר, באמצעות עסקה זו מעוניינת ישראל לסגור את התיק הזה "משום שהישראליים מפעילים לחצים גדולים בנושא זה". "ישראל לא הצליחה לכופף את העם הפלסטיני באמצעות הטלת מצור עליו", הוסיף.

עוד באותו נושא: