logo

שדה הקרב הנייד

עולם הטכנולוגיה נערך לקרב על הנייד. לא מדובר במכשירים, כי אם במה שבתוכם. וספציפית, באינטרנט שבתוכם

דידי חנוך22/05/2008 - 02:20
דידי חנוך עורך וואלה! מחשבים
דידי חנוך עורך וואלה! מחשביםצילום: מערכת וואלה

אינטרנט נייד הוא עדיין מוצר שהשימוש בו הוא מזערי לעומת נפיצות האמצעים להשתמש בו. לרובנו יש דור 3, אבל כמה מאיתנו משתמשים בקישוריות שהטכנולוגיה מאפשרת?

לא מעטים משתמשים בפורטלים הסלולריים, אבל אלו מציגים גרסה נכה של הרשת. ובנוסף לכך, זאת גרסה שבה לכל דבר כמעט יש תג מחיר.המפעילות גוזרות מזה קופון יפה, אבל גם הן מתחילות להבין שזה עניין זמני.

גם האינטרנט היתה פעם מקום סגור בעבור מסות של משתמשים. AOL הפכו לאימפריה על הבסיס הזה, וכמעט והתחסלו כשלא השכילו להבין שהעידן הזה נגמר.

והמועד הזה הולך ומתקרב. הוא מתקרב מכיוון שהטכנולוגיה מקרבת אותו, ומכיוון ששני גורמים מעבר לשוק והטכנולוגיה דוחפים לעברו. האחד הוא היצרניות, ובראשן נוקיה. היצרניות רוצות להכתיב את השימוש של הלקוחות שלהן, מכיוון שגם להן יש מוצרי תוכן, שחלקם נמכרים וחלקם ניתנים בחינם. אפל היא הדוגמה הקיצונית לכך, והשליטה שיש לה במכשירים שלה מתגמדת רק ליד חוסר השליטה שיש למפעילים. באייפון, רק אפל קובעת מה נכנס ומה לא. ובמכשירים הפרוצים, תמצאו את היישומים של אפל ואת אלה שפותחו על ידי מפתחים העצמאיים. למפעילות אין כמעט דריסת רגל.

הכיוון השני הוא חברות האינטרנט. לגוגל, יאהו ומיקרוסופט אסטרטגיות שונות בניידים, וכמותן לאינספור סטארטאפים ואתרים. אבל נתמקד בשלושת הגדולות, שנוקטות בגישות שונות מאד לפיצוח הסלולר.