logo

נשיאת אינדונזיה מגנה את המתקפה האמריקאית באפגניסטן

הנשיאה מגוואתי הבהירה כי מבצעי פיגועי טרור חייבים להיענש אך לאף מדינה אין זכות לתקוף מדינה אחרת; נפגשה עם בוש ותמכה בקואליציה אך ההפגנות הסוערות בג'קרטה הביאו לשינוי הטון

מערכת וואלה15/10/2001 - 10:43
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

נשיאת אינדונזיה, מגוואתי סוקרנופוטרי, השמיעה אתמול לראשונה, ביקורת על המתקפה האמריקאית באפגניסטן. מגוואתי אמרה כי לאף מדינה אין את הזכות לתקוף מדינה אחרת - כך מדווח בבי.בי.סי.

נשיאת אינדונזיה גינתה את התקפות הטרור בארה"ב במהלך תפילה דתית שבה השתתפה, אך הזהירה מפני צעדים שיכולים להתפרש כנקמה במוסלמים. מגוואתי הדגישה כי "מי שמבצע פיגועי טרור חייב להיענש. עם זאת החיפוש אחריהם והבאתם לדין של מתכנני הפיגועים או הגופים שמעניקים להם מקלט, חייב להיות במסגרת החוק המקובל". הנשיאה הוסיפה כי התקפת מדינה כלשהיא במסגרת החיפוש אחרי הטרוריסטים – "איננה מקובלת".

שוטרים נאלצו אתמול להשתמש בגז מדמיע וסילוני מים כדי לפזר מאות מפגינים בבירת אינדונזיה ג'קרטה. המפגינים התקרבו אל מבנה הפרלמנט. המפגינים הם מתומכי התנועה האיסלמית הקיצונית האף.בי.איי שקראה בסוף השבוע להוציא את כל האמריקאים והבריטים מהמדינה. כ-20 מפעילי התנועה נעצרו במהלך סוף השבוע האחרון.

הנשיאה מגוואתי היתה ראש המדינה המוסלמית הראשונה שנפגשה עם הנשיא ג'ורג' בוש אחרי אירועי ה-11 בספטמבר. שני המנהיגים מתוכננים להיפגש בשנית בבסוף השבוע הקרוב במסגרת ועידה בינלאומית בסין.