logo

גייטס: ארה"ב תשלח עוד חיילים לאפגניסטן

2

לדברי שר ההגנה האמריקאי, בוש הבטיח לראשי מדינות נאט"ו כי ארצו תגדיל "באופן משמעותי" את סדר כוחותיה באפגניסטן ב-2009

מערכת וואלה חדשות04/04/2008 - 18:16
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

שר ההגנה של ארצות הברית רובט גייטס אמר הערב (שישי) כי הנשיא ג'ורג' בוש הבטיח היום לראשי המדינות החברות בנאט"ו לשלוח מספר משמעותי של חיילים נוספים לאפגניסטן. "הנשיא צופה שבמהלך 2009 תתרום ארה"ב באופן משמעותי ללחימה באפגניסטן", אמר גייטס לאחר השתתפות בוש בפסגת נאט"ו ברומניה.

על אף סיומה הצפוי של כהונת בוש כנשיא בינואר 2009, אמר גייטס כי המלחמה באפגניסטן נגד מורדי הטליבן נהנית מתמיכה פוליטית רחבה בארצות הברית, והוא צופה כי הנשיא הבא של ארצות הברית יכבד את הבטחת בוש. "אני חושב שכל מי שייבחר לנשיאות ירצה להצליח במלחמה באפגניסטן", אמר.

באפגניסטן מוצבים כ-47 אלף חיילים מטעם המדינות החברות בנאט"ו. 17 אלף חיילים מתוכם הם חיילים אמריקאים. ארצות הברית טרם התחייבה על מספר החיילים שתשלח למדינה בעתיד.

עוד באותו נושא: