logo

בן-לאדן מציע: 50 אלף דולר עבור כל שבוי אמריקאי

13

עיתון פקיסטני: פרסים "צנועים יותר" – בין 1,500 ל-3,000 דולר - ינתנו עבור מדים או את נשק אישי של כל חייל אמריקאי שיהרג; הטאליבן: המלחמה האמיתית תתחיל כשארה"ב תכנס לאפגניסטן

שי שריג12/10/2001 - 09:38
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

הטרוריסט אוסאמה בן-לאדן החליט לעודד את אנשיו לקחת בשבי חיילים אמריקאים והציע פרסים כספיים גדולים גם בתמורה לחפציהם האישיים. כך דיווח העיתון הפקיסטני "דה-ניוז".

חבר בארגון אל קאעידה, המונהג על ידי בן לאדן, חשף כי הטרוריסט הציע פרסים כספיים על פי סדר יורד: כל מי שייקח בשבי חייל אמריקאי יקבל 50 אלף דולר. פרסים כספיים צנועים יותר יינתנו למי שיביא מדים צבאיים מלאים של חייל אמריקאי (3,000 דולר) ולמי שיחרים את נשקו האישי של כל חייל אמריקאי שייהרג (1500 דולר). שכר לא רע למובטלים האפגניים, ועוד נקי ממע"מ.

ובתוך כך, הצהירה אתמול תנועת הטאליבן כי המלחמה האמיתית תתחיל כאשר כוחות אמריקאיים ייכנסו ויילחמו בתוך אפגניסטן.