logo

זן חדש של ציפור התגלה באינדונזיה

18

הציפור נצפתה כבר ב-1997, אך רק לאחרונה היא זוהתה באופן סופי. המדענים ממליצים להוסיפה לרשימת בעלי החיים בסכנת הכחדה

רויטרס16/03/2008 - 07:16
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

זן חדש של ציפור הוכרז בשבוע שעבר, לאחר שזו נצפתה ב-1997 באינדונזיה ומאז "שיחקה במחבואים" עם החוקרים. להכרזה צורפה המלצה, להוסיף את הציפור לרשימת בעלי החיים בסכנת הכחדה.

טוגיאן לבנת עין, או Zosterops somadikartai, נצפתה לראשונה באי מרוחק על ידי מוחמד אינדרואן מאוניברסיטת אינדונזיה. ד"ר פמלה רסמוסן, טקסונומית (ביולוגית העוסקת במיון אורגניזמים) מאוניברסיטת מישיגן, השלימה את הזיהוי. המדענים נאלצו להשיג ציפור אחת לצורך בחינה וסיווג רשמי. הטוגיאן לבנת העין הינה קטנה, ירקרקה ובעלת עיגולים לבנים מסביב לעיניה.

"גילוי הציפור מסמל את ריבוי ההזדמנויות הטמונות בעולם החי והצומח המגוון של אינדונזיה", אומר אינדרואן. באינדונזיה חיים 1,600 מינים מתוך 10,000 מיני הציפורים הידועים.

עוד באותו נושא: