logo

בונדס עשה את זה

1

בארי בונדס היה זקוק להום ראן אחד כדי לשבור את השיא של מארק מגוואייר. ביום שישי הוא השיג שניים והעמיד את השיא החדש על 72. אמריקה בטירוף

מערכת וואלה06/10/2001 - 17:12
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

בארי בונדס לא בזבז זמן, בדרך לכיבוש פסגת עולם הבייסבול. ביום שישי חבט בונדס את ההום ראן ה-71 שלו, וכבש את שיא ההום ראנס של מארק מגוואייר (70) לעונה אחת. את השיא שבר בונדס כבר באינינג הראשון במשחק של סאן פרנסיסקו ג'איינטס נגד לוס אנג'לס דודג'רס. שני אינינגס מאוחר יותר הוא רשם את ההום ראן ה-72, ורשם את עצמו כמספר אחת בהיסטוריה. לפחות לעת עתה.

סאן פרנסיסקו אמנם הפסידה במשחק, אבל כל זה היה זניח. עשרות אלפי האוהדים ביציע וגם השחקנים במגרש, נהנו בעיקר מהזכות להיות עדים להסיטוריה. השיא של בונדס לא היה שבירת השיא היחידה במשחק. היה זה הקרב הארוך ביותר בהיסטוריה של משחקי תשעה אינינגס בליגת הבייסבול של ארצות הברית. הוא ארך ארבע שעות ו-27 דקות. ועל רקע החגיגה הזאת, גם אוהדי הג'איינטס לא התייחסו לעובדה שההפסד הזה חיסל את סיכויי הקבוצה להעפיל לפלייאוף.

בצל החגיגות הגדולות בסאן פרנסיסקו, היה זה דווקא בונדס, שהזכיר שההישג שלו ייזכר בצל הכישלון של קבוצתו. בונדס העדיף להתייחס למשחק ולא להישגו, כשאמר: "זה פשוט חוסר שלא הצלחנו להעפיל. עשינו דרך ארוכה, עם הרבה עליות ומורדות".

אחד שבטוח לא יזכור דבר מהכישלון של סן פרנסיסקו הוא ג'רי רוס. האיש, אזרח קליפורניה, היה זה שהצליח לתפוס את כדור הבייסבול שהעיף בונדס ליציע, והפך בשנייה אחת לאיש מאושר. וכנראה גם עשיר.