logo

סל הטבות למילואימניקים

127

במסגרת תכנית חדשה יזכו אנשי מילואים להנחות במס, בארנונה ובשכר הלימוד. כרטיס מילואימניק יונפק לכל חייל "פעיל"

יהושע בריינר וספי קרופסקי01/11/2007 - 10:00
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

תכנית חדשה שגיבש שר הביטחון אהוד ברק, וסגנו ח"כ מתן וילנאי מציעה סל הטבות לאנשי מילואים פעילים. התכנית תובא לאישור הממשלה ביום ראשון.

לפי עיקרי התכנית כל איש מילואים המשרת יותר משבעה ימים בשנה יהנה מנקודות זיכוי במס הכנסה, בדומה לתושבי יישובי קו העימות. כמו כן, יקבלו המילואימניקים הנחה בארנונה, באגרות ממשלתיות שונות ובמס על רכישת רכב. מקומות עבודה יחוייבו להעדיף מועמדים המשרתים במילואים.

"עוצמתו העיקרית של צה"ל היא מערך המילואים", אמר ח"כ וילנאי, "מתפקידנו להבטיח שהנבחרת המצומצמת הזו, שנושאת את העול הכבד והחשוב של ביטחון המדינה, תקבל את התגמול ואת ההוקרה לה היא ראויה".

בנוסף, סטודנטים המשרתים במערך המילואים צפויים לקבל הנחה של 50 אחוזים בשכר הלימוד. בנוסף, לכל משרת יונפק "כרטיס מילואימניק" שיזכה אותו בהנחות בחנויות נבחרות. התכנית כוללת גם שינוי באופי השירות עצמו: מספר ימי הפעילות יצומצם ל-25 ימים בשנה, השכר עבור השירות יוגדל וזימון חיילים ייעשה רק אם יהיה צורך בכך.