logo

אחמדיניג'ד: לא ננהל מו"מ עם ארה"ב

18

נשיא אירן דחה את הצעת בוש לקיים דיאלוג בין המדינות, בתמורה להפסקת תוכנית הגרעין. "אנחנו לא זקוקים לאמריקה"

רויטרס30/10/2007 - 18:03
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

"אירן לא תיסוג מתוכנית הגרעין שלה למרות המחלוקת עם המערב והיא איננה מעוניינת בשיחות עם ארצות הברית", כך הודיע היום נשיא אירן מחמוד אחמדיניג'ד, לפני פגישתו המתוכננת עם שר החוץ של רוסיה סרגיי לברוב בטהרן.

אחמדיניג'ד הגיב לדבריו של נשיא ארצות הברית ג'ורג' בוש, שהודיע בתחילת החודש כי וושינגטון הבהירה לאירן שמשא ומתן בין המדינות הוא אפשרי אם טהרן תפסיק את תוכונית הגרעין שלה.

אחמדיניג'ד דחה את ההצעות שהגיעו מאצות הברית להרחיב את המשא ומתן בין שתי המדינות, בתנאי שטהרן תעצור תחילה את תוכנית הגרעין שלה. לדבריו, "לא ננהל משא ומתן עם אף אחד על זכויותינו הברורות והחוקיות". אחמדיניג'ד אמר את הדברים במהלך שיחה עם סטודנטים והוסיף: "אין ברצוננו לדבר עם אמריקה. האומה האירנית לא זקוקה לה".