logo

ברק: גרעין אירני ישבש את הסדר העולמי

9

שר הביטחון קרא לקהילה הבינ"ל להטיל סנקציות נוספות על אירן והודה למזכ"ל או"ם על מאמציו להשיב את החיילים החטופים

מערכת וואלה20/10/2007 - 10:13
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

"הקהילה הבינלאומית צריכה לפעול בנחישות נגד אירן ולהטיל עליה סנקציות נוספות" – כך אמר הלילה (שבת) שר הביטחון [[אהוד ברק]] בעת שנועד מזכ"ל האו"ם [[באן קי מון]]. לדברי ברק, "הסדר העולמי ישובש אם אירן תהפוך למעצמה גרעינית".

בפגישה בין השניים בניו יורק עלתה גם סוגיית פעולת כוח [[יוניפי"ל]] בדרום לבנון. באן עדכן את ברק על פעילות הכוח, ואילו ברק אמר כי לאחרונה מתחדשת פעילות החיזבאללה בשטחים בהם פועל הכוח.

בשיחה נדונה גם סוגיית החיילים החטופים. ברק הודה לבאן על מאמציו להביא לשחרור החטופים, אולם ציין כי "יש עדיין מכשולים שעומדים לפנינו". בגלי צה"ל דווח כי באן גם ביקש מברק להקל על האוכלוסייה הפלסטינית.