logo

חדש: ערכה לזיהוי סם האונס

33

הערכה, בגודל כרטיס אשראי, תאפשר זיהוי מיידי של סם האונס במשקה. בקרוב יהיה ניתן לרכוש אותה במקומות בילוי תמורת 50 שקלים

מערכת וואלה18/09/2007 - 17:46
בדיקה חדשה לגילוי סם האונס במשקה
בדיקה חדשה לגילוי סם האונס במשקהצילום: יח"צ - חד פעמי, אייל פישר

בתקופה האחרונה התרבו מקרי האונס המבוצעים בעזרת [[סם האונס]]. עתה נראה כי אולי נמצא פתרון לתופעה המדאיגה עם ייבואה לארץ של ערכה המאפשרת בדיקה מיידית של נוכחות הסם במשקה.

הערכה, בגודל כרטיס אשראי, מכילה שלושה אזורי בדיקה לסוגי סמי האונס הנפוצים: [[קטמין]], [[GHB]] ו[[רוהיפנול]]. את הבדיקה מבצעים באמצעות טפטוף טיפה אחת מן המשקה החשוד לכל אחד מאזורי הבדיקה. במידה והסם נמצא במשקה ישנו אזורי הבדיקה את צבעם.

את הערכה מפיצה בארץ חברת "מדיסון פארמטופ" ובקרוב יהיה ניתן לרכוש אותה בפיצוציות, תחנות דלק ומקומות בילוי תמורת 50 שקלים.

סם אונס לא ניתן לזיהוי בחלוף זמן רב מאז צריכתו. כמו כן, במידה והוא מעורבב עם אלכוהול, הוא גורם לתופעה של איבוד הכרה ואיבוד זיכרון לטווח קצר.