logo

"צפון קוריאה מסייעת לסוריה בתחום הגרעין"

104

על פי דיווח ב"וושינגטון פוסט", המשטר הצפון קוריאני סייע לסוריה להקים בתחומה מתקן גרעיני. הדיווח מבוסס ברובו על מקורות בישראל

מערכת וואלה13/09/2007 - 08:58
פצצת אטום גרעין נשק גרעיני טילים בליסטיים טיל בליסטי
פצצת אטום גרעין נשק גרעיני טילים בליסטיים טיל בליסטיצילום: ShutterStock

סוריה וקוריאה הצפונית משתפות פעולה בפרויקט גרעיני חדש - כך מדווח העיתון האמריקאי "וושינגטון פוסט". על פי הדיווח, בחצי השנה האחרונה אספו גורמי מודיעין בישראל ובארצות הברית מידע רב, כולל תצלומים, של "פעילות להקמת מתקן גרעיני מסוג כלשהו" בתחומי בסוריה. הדיווח אינו כולל הסבר מדויק על האופן בו סייע המשטר הצפון קוריאני להקמת המתקן, ומבוסס על מקורות בישראל ובארצות הברית.

ה"וושינגטון פוסט" לא קישר באופן ישיר בין המתקן הגרעיני המדובר לבין החדירה הישראלית למרחב האווירי של סוריה בתחילת החודש, אך הזכיר את הפרשה בהמשך הדיווח. קוריאה הצפונית הייתה אחת המדינות הראשונות שגינו בחריפות את הפעולה הישראלית. שגרירות ישראל בארצות הברית וגורמי ביטחון רשמיים בוושינגטון סרבו להגיב לדיווח. גם השגרירות הסורית לא העבירה תגובה רשמית לדברים. שר ההסברה הסורי הכחיש את הדיווחים על פעילות גרעינית במדינה.

לפני כשבועיים אמר ג'ון בולטון, שכיהן בעבר כשגריר ארצות הברית באו"ם, כי ארצות הברית חושדת שקוריאה הצפונית משתפת פעולה עם אירן וסוריה בתחום הגרעין. "אנו יודעים שאירן וסוריה שיתפו פעולה זמן רב עם קוריאה הצפונית בנושא תוכנית טילים בליסטיים. האפשרות שקיים ביניהן שיתוף פעולה בנושאי גרעין אינה בלתי סבירה", כתב בולטון במאמר שפורסם בעיתון "וול סטריט ג'ורנל".