logo

הדחפורים נצבעו בוורוד

94

זו לא מחווה לט"ו באב, אלא מחאה פוליטית: פעילי שמאל צבעו דחפורים של "קטרפילר" המשמשים את צה"ל להריסת בתים בשטחים

אמיר תיבון30/07/2007 - 13:10
פעילי שמאל צובעים דחפורים בוורוד
פעילי שמאל צובעים דחפורים בוורודצילום: יח"צ - חד פעמי

ורוד הוא הירוק החדש: קבוצה של פעילי שמאל פרצה הבוקר למתחם של חברה לייבוא כלים כבדים, וצבעה בוורוד את הדחפורים של חברת "קטרפילר", שמשמשים את צה"ל בפעולות בשטחים. לדברי הפעילים, הפעולה בוצעה במחאה על השימוש שנעשה בדחפורים לצורך הריסת בתים ומטעים של פלסטינים.

הפעילים פרצו בשעות הבוקר למתחם של חברת "טרקטורים וציוד", המייבאת את הכלים של קטרפילר. הם לקחו איתם דליים מלאים בצבע ורוד, והשפריצו את הצבע על הכלים הכבדים. לדבריהם, "דחפורי חברת קטרפילר הרסו עד כה מאות בתים של פלסטינים. צה"ל הרג באמצעות דחפור את פעילת זכויות האדם רייצ'ל קורי לפני כארבע שנים. חרף התוצאות הקשות, החברה לא פסקה לשתף פעולה עם צה"ל והיא משמשת עד היום כשכירת חרב לביצוע פשעי מלחמה".

מחברת הטרקטורים נמסר כי הדחפורים של קטרפילר מגנים על חייהם של חיילי צה"ל. "תפקידם של הכלים האלה הוא לשמור על חיי אדם, והם תורמים רבות לביטחון החיילים והאזרחים במדינת ישראל".