logo

הסינים רוצים לכבוש את הירח

25

ממשלת סין מתכננת לשגר לירח את "צ'אג", רכב חלל סיני מקורי. עד סוף 2008, מתכוונת המדינה לשלוח לשם גם אסטרונאוטים

רויטרס21/05/2007 - 19:21
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

סין מתכננת לשלוח עד סוף השנה רכב חלל לעבר הירח – כך הודיע אתמול מנהל החלל הלאומי של המדינה. שיגור רכב החלל החדש הוא השלב הראשון בתכנית שאפתנית של הממשלה הסינית להפוך ל'מעצמת חלל' עד סוף העשור.

רכב החלל הסיני, המכונה צ'אנג, יאסוף דגימות מאדמת הירח לפני חזרתו לכדור הארץ. אם שיגורו של צ'אנג יושלם בהצלחה – השלב הבא יהיה ניסיון להנחית על הירח צוות ראשון של אסטרונאוטים סינים.

כוונתה של סין להפוך למדינה המובילה בעולם בתחום חקר החלל, מבוססת על הישגים מרשימים אליהם הגיעה המדינה בשנים האחרונות. בשנת 2005 הפכה סין למדינה השלישית בהיסטוריה – לאחר ארצות הברית וברית המועצות – ששלחה אדם לחלל בתוך טיל שייצרה המדינה באופן עצמאי. זמן קצר לאחר מכן, הצליחה סין להרוס לוויין ריגול ישן שלה על ידי שיגור טיל מכדור הארץ – דבר שעורר ברחבי העולם חשש מפיתוח אמצעי לחימה חלליים בתחומי המדינה.

"סין הצליחה עד כה לשגר לוויינים, טילים ואנשים אל החלל החיצון באופן מרשים", אמר אתמול יו"ר מנהל החלל, סון לאיאן. הוא הוסיף כי "לאחר שנשלים את כיבוש הירח, נתחיל לחקור אזורים מרוחקים יותר של החלל".