logo

מהומות בצרפת בעקבות ניצחון סרקוזי

81

אזרחים מתוסכלים מניצחונו של מועמד הימין בבחירות לנשיאות צרפת התעמתו עם המשטרה בכל רחבי המדינה. עשרות כלי רכב הועלו באש

מערכת וואלה07/05/2007 - 06:20
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

כ-5,000 מאוהדיה של המפסידה בבחירות לנשיאות צרפת סגולן רויאל התעמתו עם המשטרה בכיכר הבסטיליה בפריז ומאות זרקו אבנים ובקבוקים לעבר השוטרים. בפרברי פריז עשרות כלי רכב הועלו באש.

בקול ישראל דווח, כי הפגנות נגד בחירתו של ניקולא סרקוזי נערכו גם בערים נוספות ברחבי צרפת, ומפגינים התעמתו עם המשטרה בטולוז, ליון, ננסי ומץ. משטרת צרפת פיזרה את המפגינים בעזרת תותחי מים וגז מדמיע.

בתוך כך, ראש הממשלה אהוד אולמרט ברך על בחירתו של ניקולא סרקוזי לנשיא, ואמר כי הוא בטוח שבתקופת נשיאותו של סרקוזי יהיה שיתוף פעולה פורה בין ישראל וצרפת. "יחד נוכל לקדם את הפעילות המדינית והשלום באזורנו", אמר אולמרט. בגלי צה"ל דווח, כי המשנה לראש הממשלה שמעון פרס אמר שסרקוזי הוא ידיד אמת של ישראל והצעתו לברית במזרח התיכון בדומה לאיחוד האירופי מעניינית מאוד.