logo

הדולר התחזק בכ-0.5% לאור הערכה שמדד ביטחון הצרכנים בארה”ב יעלה

לפי הערכות, הכלכלה האמריקאית תרשום שיעורי צמיחה טובים מאשר בחודשים שחלפו; הדולר התחזק לשער של 91.11 סנט ליורו

סוכנויות הידיעות27/08/2001 - 08:53
יד אוחזת שטרות דולרים
יד אוחזת שטרות דולריםצילום: מערכת וואלה

הדולר התחזק בקרוב למחצית האחוז ביחס למטבעות המובילים לאור הערכה כי מדד ביטחון הצרכנים, שיתפרסם מחר בארה"ב, יראה על עלייה. הערכה הגוברת בשוק היא כי בחודשים הקרובים הכלכלה האמריקאית תרשום שיעורי צמיחה טובים מאשר בחודשים שחלפו.

אל מול היורו, שהתחזק בהתמדה בשבועות האחרונים, התחזק הדולר לשער של 91.11 סנט ליורו. המטבע האמריקאי התחזק גם ביחס לין היפאני לשער של 120.27 ין לדולר.

על פי הערכות, מדד ביטחון הצרכנים עלה לרמה של 117.5 נקודות בחודש אוגוסט, לעומת 116.5 בחודש יולי. הערכה זו הצליחה לקזז את השפעתו של דו"ח של קרן המטבע הבינלאומי שהעריך כי הדולר צפוי לרשום היחלשות חדה, לנוכח ההאטה הפושטת בכלכלת ארה"ב.