logo

הירשזון: לא נהיה בני ערובה של חברת החשמל

14

שר האוצר אמר כי הממשלה נחושה ליישם את מתווה הרפורמה במשק החשמל, וכי לא תיכנע לאולטימטום שהציבו העובדים

שלומי שפר21/02/2007 - 17:31
שר האוצר בועידת ישראל לעסקים (צילום: קובי וניב קנטור)
שר האוצר בועידת ישראל לעסקים (צילום: קובי וניב קנטור)צילום: יח"צ - חד פעמי

שר האוצר אברהם הירשזון אמר היום, כי הממשלה נחושה ליישם את מתווה הרפורמה במשק החשמל. לדבריו, המהלך אשר הוא מוביל בצוותא עם שר התשתיות בנימין בן אליעזר חיוני לייעול משק החשמל של ישראל בשנים הקרובות. "החוב הרובץ על חברת החשמל הנאמד בעשרות מיליארדי שקלים, מחייב ביצוע רפורמה המחלקת את החברה למספר חברות אשר יעסקו בייצור, הולכה וחלוקה", אמר השר.

בהתייחסו לאיומי העובדים, אמר הירשזון כי הממשלה לא סגרה את הדלת בפני עובדי החברה, ועם זאת, "אנו נחושים לקיים את מתווה הרפורמה אשר יטיב עם משק החשמל, חברת החשמל ואזרחי ישראל".

הירשזון הוסיף כי לא ייתכן שאזרחי ישראל יהיו בני ערובה של עובדי חברת החשמל ואמר: "אין בכוונתנו להיכנע לאולטימטום כזה או אחר". השר מסר כי קיימת אפשרות להגיע להסכמה עם העובדים בחודשים הקרובים וכי זכויותיהם לא יפגעו על ידי הממשלה.