logo

בעמק הסיליקון צופים סגירת עוד 10%-33% סטארט אפים בחצי השנה הקרובה

78% מתוך 2,000 מנהלי קרנות הון סיכון אמריקאיות שהשתתפו בסקר דלויט-טוש, צופים גם צמצום של בין 10%-33% במספר הקרנות הפעילות

בעז בבאי22/08/2001 - 17:33
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

מרבית מנהלי קרנות הון סיכון בעמק הסיליקון בארה"ב צופים סגירה של עוד 33%-10% מחברות הסטארט אפ המגובות בכספי הון סיכון במהלך ששת החודשים הבאים. כך עולה מסקר שפירסמה אתמול חברת דלויט-טוש.

ההערכה הגבוהה לגבי היקף סיום חפעילות של חברות היי-טק אמריקאיות, משקפת, להערכת חברת דלויט-טוש, החלטות שכבר התקבלו בקרב מנהלי קרנות לגבי הפסקת המימון של פעילות חברות פורטפוליו מסוימות.

המשבר בסקטור הטכנולוגיה יתבטא לא רק בחיסול פעילות חברות סטארט אפ, אלא גם בסגירה של קרנות הון סיכון בארה"ב. 78% מתוך 2,000 מנהלי קרנות הון סיכון אמריקאיות שהשתתפו בסקר, צופים צמצום של בין 10% ל-33% במספר הקרנות הפעילות בארה"ב.

הסקר, שבדק את הציפיות תעשיית ההון סיכון ברבעון השלישי של השנה, מראה שלמרות התחזיות הפסימיות, לראשונה מאז ינואר 2001, צופות קרנות הון סיכון בעמק הסיליקון בארה"ב התייצבות באקלים הכלכלי, שתוביל לעלייה בפעילות בתחום השקעות ההון סיכון.

קרוב ל-90% מהנשאלים מאמינים ש"עכשיו זה זמן טוב להשקיע בסקטור הטכנולוגיה", ו-40% ממנהלי הקרנות צופים ירידה בשווי של חברות בעת מימושים במהלך מחצית השנה הבאה, זאת, לעומת 80% בסקר לגבי הרבעון השני.

עם זאת, השיפור הצפוי לא יצליח למנוע את המשך השחיקה בשווי של חברות כתוצאה מהמשבר בענף הטכנולוגיה. 77% ממשתפי הסקר, צופים שהערכות השווי של החברות ימשיכו לרדת בששת החודשים הבאים, כאשר להערכת מרביתם, שיעור הירידה בשווי בין סבבי גיוס הון פרטי יהיה גבוה מ-25%.