logo

מובארק: איננו מתנגדים לשיגור משקיפים לשטחים

4

הגיב בזעם על הפרסומים בישראל: "אנחנו לא נענים לרצונה של ישראל אלא לרצון השלום; הנשיא המצרי יוצא לסיור באירופה ובמדינות ערב בניסיון להציג למנהיגים דרכים לפתרון המשבר

שי שריג19/08/2001 - 07:10
תמונה חוסני מובארק פורטרט צבע
תמונה חוסני מובארק פורטרט צבעצילום: מערכת וואלה

נשיא מצרים, חוסני מובארק, הגיב אמש בתקיפות על הפרסומים בישראל על כך שמצרים מתנגדת לשיגור משקיפים בינלאומיים לאזור, בהתאם לעמדת ישראל. הדברים נאמרו במסגרת הצהרותיו של יועצו המדיני של מובארק, אוסאמה אלבאז, בוושינגטון. במצרים טוענים כי ישראל סילפה את הצהרותיו של אלבאז.

בתדרוך לעיתונאים במצרים אמר מובארק: "אנחנו לא נענים לרצונה של ישראל אלא לרצון השלום. ישראל יכולה לשדר מה שהיא רוצה, שכן יש לה מטרות מוגדרות מאחורי הפרסומים הללו. אני מבקש לומר, קודם כל, כי אנחנו לא התנגדנו לשיגור משקיפים. המשלחת שלנו הגיעה לארה"ב כדי לדון בנושא שיגור המשקיפים. אנו סבורים שאם לא ישוגרו משקיפים בינלאומיים, ניתן לשגר גם משקיפים אירופאיים. החשש שלי הוא מכך שמשקיפים יחששו מהתקפות ישראליות או פלסטיניות. הרי כל מדינה רוצה למנוע פגיעה במשקיפים הנשלחים מטעמה".

הנשיא המצרי הודיע היום כי יצא בחודש הבא לסיור במדינות אירופה ובמדינות ערב. בכוונת הנשיא המצרי להציג למארחיו בסיור את השקפתו האובייקטיבית, לדבריו, בנוגע למשבר באזור ולדרכי הפתרון האפשריות. מובארק לא פירט באילו מדינות הוא עומד לבקר.

"אסביר את זווית הראייה שלנו, שלא נוטה לאף צד בסיכסוך", אמר לעיתונאים, והוסיף כי רק חידוש שיחות השלום עשוי להביא יציבות לאזור.

בהתייחסו לנסיונות התיווך האמריקאיים באזור, אמר מובארק: "הנציגים שלהם שומעים דבר אחד מהישראלים ודבר אחר מהפלסטינים. אנחנו אומרים את האמת השלמה, כי אין לנו אינטרס בתמיכה באחד הצדדים. מצרים תומכת בשלום".