logo

אושר טרומית חוק פנסיה חובה

33

מליאת הכנסת אישרה פה אחד הצעת חוק המחייבת כל מעסיק ועובד להפריש לקרן פנסיה. אורלב: למעלה ממחצית האוכלוסיה אינה מבוטחת

יעל קישיק29/11/2006 - 12:23
תמונות של יור המפדל חכ זבולון אורלב
תמונות של יור המפדל חכ זבולון אורלבצילום: יח"צ - חד פעמי

מליאת הכנסת אישרה פה אחד, בתמיכת 60 ח"כים, את הצעות החוק לפנסיה חובה שהגישו ח"כ סופה לנדבר (ישראל ביתנו), זבולון אורלב (איחוד לאומי-מפדל) ואבשלום וילן (מרצ). על פי ההצעות, כל מעסיק ועובד יחוייבו להפריש לקרן פנסיה. החוקים עבר בקריאה טרומית ויועבר להכנה לקריאה ראשונה, אז יאוחדו.

לדברי אורלב, למעלה ממחצית האוכלוסיה בישראל אינה מבוטחת בביטוח פנסיוני והחוק נועד לעגן את חובתו של כל מעסיק ועובד להפריש מהכנסותיו לצבירת פנסיה, כדי להבטיח רמת חיים נאותה בגיל הזקנה.

ח"כ לנדבר אמרה, כי "הגיע הזמן לדאוג לבני הגיל המבוגר ולקשישים המגיעים לגיל זקנה ולדאוג לכבודם. מטרת הצעת החוק הינה לעגן בחוק את חובתו של כל מעסיק וכן של כל עובד עצמאי להפריש מהכנסותיו לצבירת פנסיה על מנת להבטיח רמת חיים נאותה ומקורות קיום עצמאיים בגיל זקנה".