logo

בנק פלסטין: לא יועבר כסף ללא תמיכת המערב

1

יישום החלטת מדינות ערב להעביר כסף לרשות ייתקל בקשיים מצד הבנקים ברחבי העולם. ארה"ב לבנות בריתה במזה"ת: אל תשברו המצור

מערכת וואלה14/11/2006 - 11:10
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

ראש מועצת המנהלים של בנק פלסטין האני עשאווה אומר, כי נחוצה תמיכה של ארצות הברית ומדינות [[אירופה]] על מנת לממש את החלטתן של שרי החוץ של מדינות ערב לשלוח כספים לפלסטינים.

בראיון לעיתון אל-היאם אמר עשאווה כי הבנקים בעולם אינם מחוייבים להחלטת שרי החוץ הערבים בקהיר, לפרוץ את המצור הכלכלי שהוטל על [[הרשות הפלסטינית]], וכי הבנקים הללו לא יעבירו כספים ללא אישור ממשלותיהם.

מנהל המועצה הכלכלית לפיתוח ברשות הפלסטינית מוחמד עשתייה, קרא ל[[ליגה הערבית]] להיוועד עם נציגי הבנקים בחוץ לארץ על מנת לשכנעם להסיר את המצור הכלכלי. מזכיר הליגה הערבית [[עמרו מוסא]], קרא לבנקים ערביים להתעלם מהאיום שיוטלו עליהם עיצומים, ולהעביר כספים לרשות הפלסטינית.

[[ארצות הברית]] קוראת לבעלות בריתה במדינות ערב לכבד את החלטת הרביעיה הבין-לאומית, שלא לתת סיוע לפלסטינים כל עוד אין ממשלת חמאס מכירה בישראל ובהסכמים שנחתמו עימה, ואינה מתנערת מן הטרור. בקול ישראל דווח כי דובר משרד החוץ בוושינגטון הביע תקווה ששרי החוץ הערביים המתכנסים בקהיר לא יפרו את החלטות הרביעיה.