logo

מסתמן: פרופ' גבי ברבש ימונה לפרויקטור שירכז את המאבק בקורונה

265

ברבש, שניהל בעבר את בית החולים איכילוב בת"א, צפוי להתמנות לתפקיד האחראי על ניהול המאבק בנגיף. השר אדלשטיין הודיע לפני כשבועיים על כוונתו למנות מנהל מיוחד שירכז את הנושא, אך עדיין לא הודיע רשמית מי צפוי לקבל את התפקיד. ביממה האחרונה - 1,414 מאובחנים חדשים

בועז אפרת
בועז אפרת19/07/2020 - 11:16
בעקבות העלייה בתחלואה בקורונה: השרים דנו בהטלת מגבלות נוספות 16.07.20צילום: לעמ

(בווידיאו: השרים דנים בהטלת מגבלות בעקבות העלייה בתחלואה, בשבוע שעבר)

מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר פרופ' גבי ברבש צפוי להתמנות לתפקיד האחראי על ניהול המאבק בנגיף הקורונה. ברבש ניהל בעבר את בית החולים איכילוב שבתל אביב.

שר הבריאות יולי אדלשטיין הודיע לפני כשבועיים כי החליט למנות מנהל מיוחד למאבק בנגיף הקורונה, ושיודיע בקרוב על בחירתו. בדברים, שנשא במסיבת עיתונאים במשרדו שבירושלים על רקע העלייה בתחלואה, הוא הסביר כי "תפקידו יהיה לתכלל את הנושא - החל ממערך הבדיקות, דרך קטיעת שרשרת ההדבקה ויתר הפעולות הקשורות לנגיף".

פרופסור גבי ברבש, מנכ"ל בית החולים איכילוב, בערב פתיחה של בניין הלב, בית חולים חירום באיכילוב, מרץ 2011
פרופ' ברבש צילום: אורי לנץ

מוקדם יותר הבוקר, משרד הבריאות עדכן כי 1,414 בני אדם אובחנו בקורונה ביממה החולפת. בכך עלה מספר הנדבקים המאומתים בישראל ל-49,575. אחוז החיוביים לנגיף מתוך כלל הבדיקות ממשיך לעלות ועומד הבוקר על 7.9% מתוך 18,004 הבדיקות שנערכו אתמול.

בבתי החולים מאושפזים 649 חולים, מתוכם 62 מונשמים ו-238 חולים קשה. נכון להיום מתו 406 בני אדם מנגיף הקורונה בישראל.

עוד באותו נושא: