מיסה שגרתית בכנסייה באקוודור הסתיימה באסון חריג שתועד בשידור חי: צלב עץ גדול, שעליו דמותו של ישו, התנתק לפתע מהקיר שמאחורי המזבח וקרס על הכומר שניהל את התפילה. הכומר נפגע באורח קטלני ומת בעקבות הפגיעה. הרגעים שקדמו לאסון ונפילת הצלב עצמה נקלטו במצלמה, והתיעוד הקשה הופץ מאז ברשתות החברתיות.
התקרית התרחשה ביום שבת, 17 באוקטובר, בכנסיית "גבירתנו של העזרה התמידית" בעיר גואיאקיל שבאקוודור. הכומר, האב פטריסיו אלפרדו סאנצ'ס מולינארי, עמד מול המתפללים ונשא דברים במהלך המיסה היומית, שהועברה בשידור חי ברשתות החברתיות.
כ-27 דקות מתחילת השידור, הצלב הכבד שהיה מותקן על הקיר מאחוריו השתחרר לפתע וצנח לעברו. בתיעוד נראה הצלב נופל על הכומר, בעוד ברקע נשמעות זעקות המתפללים שנכחו במקום. זמן קצר לאחר מכן נודע כי הכומר מת מפצעיו, אולם לא נמסר אם מותו נקבע במקום או לאחר שקיבל טיפול רפואי.
מה גרם לצלב הכבד לקרוס?
סאנצ'ס מולינארי השתייך למסדר הרדמפטוריסטים, הידוע גם כמסדר הגואל הקדוש, ושימש ככומר הקהילה בכנסייה שבה אירעה התאונה. הארכיבישופות של גואיאקיל אישרה את מותו של הכומר בהודעת אבל רשמית שפורסמה ברשתות החברתיות, בצירוף תמונתו. ההודעה נשאה את התאריך 17 באוקטובר ונחתמה בידי הארכיבישוף של גואיאקיל, הקרדינל לואיס חרארדו קבררה הררה.
"בצער אנו מודיעים כי הכומר האהוב שלנו, פטריסיו אלפרדו סאנצ'ס מולינארי, ששימש ככומר הקהילה בכנסיית גבירתנו של העזרה התמידית, הלך לעולמו ושב אל בית אביו שבשמיים"., נכתב בהודעה.
בהמשך הביעה הארכיבישופות תנחומים למשפחתו, לחבריו ולקהילה הדתית שאליה השתייך, וצירפה תפילה מסורתית לעילוי נשמתו: "מנוחת עולמים הענק לו, אדוני, ואור תמידי יאיר עליו. ינוח בשלום. אמן".
למרות התיעוד המצולם, נסיבות התאונה עדיין אינן ברורות. על פי דיווחים בכלי התקשורת המקומיים באקוודור, הצלב היה מותקן מאחורי המזבח, אך עד כה לא פורסם הסבר רשמי שיבהיר מדוע השתחרר ממקומו.
לא נמסר אם התגלו ליקויים בחיבורים שהחזיקו את הצלב, אם נגרם נזק קודם למבנה או אם היו סימנים מוקדמים לכך שהמתקן אינו יציב. גם בהודעת האבל של הארכיבישופות לא הייתה התייחסות לגורם לקריסה.
הכנסייה שבה התרחש האסון נמצאת ברחובות חוסה מסקוטה וקאליקוצ'ימה בגואיאקיל, והיא מוקדשת למרים, אם ישו, תחת הכינוי "גבירתנו של העזרה התמידית". מסדר הרדמפטוריסטים, שאליו השתייך הכומר, נוסד באיטליה בשנת 1732 ועוסק בפעילות דתית ובסיוע לקהילות מאמינים ברחבי העולם.
התיעוד מהשידור החי הופץ במהירות ברשתות החברתיות ועורר תגובות אבל וזעזוע בקרב מאמינים. בינתיים, לצד האבל על מותו של הכומר, נותרה שאלה אחת ללא תשובה: כיצד צלב כבד שהיה מותקן מאחורי המזבח התנתק לפתע במהלך התפילה, וגרם לאסון הקטלני?