logo

ספורט אולימפי לעצלנים: תחרות קפיצת בטן למים היא הדבר האמיתי בנורבגיה

4

ה"דוסינג" הוא ענף הספורט שכולנו יכולים להשתתף בו, כשהדבר היחיד המפריד בין "הספורטאים" למדליה הוא הפחד מגובה - ואולי גם הסיכוי הממשי שיפצעו את עצמם קשות

אסור לפספס17/08/2016 - 10:41
קפיצה למים בנורבגיהצילום: צילום מסך

הזכיות האחרונות של אורי ששון וירדן ג'רבי באולימפיאדת ריו, עוררו בנו את החלום לזכות במדליה - ומאחר שהפעם האחרונה שהתעמלנו הייתה בתיכון, מצאנו את ענף הספורט היחיד שאנחנו יכולים להצטיין בו. ה"דוסינג" (dodsing) היא תחרות קפיצת בטן למים שזוכה לפופולריות רבה בנורבגיה. המטרה לכאורה פשוטה: לקפוץ למים מקרש בגובה 10 מטרים כשגופכם ישר ושטוח ככל הניתן. בלי סלטות וסיבובים - רק לקפוץ.

גם אם זה נשמע לכם נורא פשוט, הספורטאים (אם אפשר בכלל לקרוא להם ככה) עומדים מול שני גורמים מכריעים: הפחד מגבהים והסיכוי שיפגעו בעצמם קשות (קפיצת בטן למים מגובה רב היא מסוכנת מאוד). שני אלו הופכים את הספורט הטיפשי לכאורה לאתגרי, כשעל הקופצים מוטלת משימה לא פשוטה ליישר את הגוף כשהם באוויר - ולקפל אותו רגע לפני שהם פוגעים במים. אלו שמצליחים ליישר את גופם ככל הניתן ולזמן רב יותר - זוכים בתחרות. אנחנו קצת חוזרים בנו פתאום.

קפיצה למים בנורבגיה
כך עושים את זה נכון צילום: צילום מסך, פייסבוק
קפיצה למים בנורבגיה
קפיצת בטן יכולה להיות מאוד מסוכנת צילום: צילום מסך, פייסבוק
קפיצה למים בנורבגיה
שנה הבאה באולימפיאדה הקדושה צילום: צילום מסך, פייסבוק
עוד באותו נושא: