logo

המחדל בטיסת פליי דובאי: במערכת הפוליטית מאשימים, "יהירות של נתניהו ושריו"

1044

"ראש ממשלה שאכפת לו מביטחון ישראל היה דורש תשובות משרת התחבורה שלו ומעיף אותה לכל הרוחות", כך אמר יום בנט בהתייחסות לאירוע. ליברמן אמר כי ״ראש השב״כ חייב להסיק מסקנות וללכת הביתה"

מערכת וואלה חדשות04/10/2026 - 16:23
תיעוד הנוסעים מתוך הטיסה מדובאי לתל אביב לאחר ההשתלטות על הדוקרצילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

במערכת הפוליטית התייחסו היום (ראשון) למחדל שאירע בטיסת פליי דובאי ביום רביעי האחרון. יו״ר מפלגת ישראל ביתנו, ח״כ אביגדור ליברמן אמר כי "צריך לזכור שמדובר בעוד מחדל של ממשלת טבח 7 באוקטובר. איך יכול להיות שטייס שפוטר משתי חברות תעופה לאחר שעבר הקצנה דתית, וששיתף ברשתות החברתיות שלו פוסטים של אל קאעידה, נוחת בישראל, עורך סיור מקדים ונכנס לארץ כאילו כלום?".

עוד הוסיף ליברמן כי "חמור מכך, מפרסומים בתקשורת נחשפו פרטים מדאיגים מאוד על טייסים איראנים וסורים שעובדים בחברות תעופה זרות הפועלות בארץ, ושהטיסו מטוסים לישראל". אמר והוסיף כי "כמי שכיהן כשר התחבורה וכשר הביטחון, אני אומר את זה בצורה ברורה: כל חברות התעופה הפועלות בישראל, סידורי הביטחון, הגורמים הקשורים לתעופה והטיסות הנכנסות לישראל והיוצאות ממנה נמצאים באחריות השב"כ. דוד זיני הוא חייל וקצין מעולה, אבל אינו מתאים לכהן כראש השב"כ, והמחדל הזה רק מחזק את התנגדותי למינויו מלכתחילה".

אביגדור ליברמן, אירוע מפלגתי לקראת הבחירות הקרובות, תל אביב, 6 בספטמבר 2026.
אביגדור ליברמן, אירוע מפלגתי לקראת הבחירות הקרובות, תל אביב, 6 בספטמבר 2026. צילום: פלאש 90, אבשלום ששוני

לסיכום אמר כי "התרבות מבית היוצר של נתניהו, שלפיה למחדלים אין אמא ואבא אבל להצלחות תמיד יש אבא אחד ושמו ביבי, חייבת להיפסק. ראש השב"כ חייב להסיק מסקנות וללכת הביתה. לו הייתי ראש הממשלה, לא הייתי משאיר לו הרבה ברירות. אבל מכיוון שנתניהו מעולם לא לקח אחריות על שום דבר, אני לא מצפה ממנו שינהג אחרת גם במקרה הזה".

גם ראש הממשלה לשעבר ויו״ר מפלגת ״ביחד״ נפתלי בנט הגיב ואמר "המחדל הממשלתי נורא, מזעזע. כל ממשלה סבירה הייתה מתייחסת לאירוע כאילו התרסק מטוס ונרצחו לנו 174 ישראלים. כל ראש ממשלה שאכפת לו מביטחון ישראל היה דורש תשובות משרת התחבורה שלו ומעיף אותה לכל הרוחות. אבל במקום לחקור ולהפיק לקחים כדי למנוע את האסון הבא, נתניהו ומירי רגב חוגגים את המחדל שקרה במשמרת שלהם".

עוד אמר בנט כי קו ישיר מחבר בין מחדל המטוס לטבח השבעה באוקטובר, "היהירות של נתניהו והשרים שלו, הם נרדמים בשמירה ומפקירים אותנו ואת ביטחון ישראל. אנחנו נחליף אותם, נפסיק את הכאוס, ונחזור לנהל את ישראל״.

מנכ״לית משרד התחבורה לשעבר ומועמדת רשימת ״ביחד״ קרן טרנר אמרה כי "למחדל הזה יש כתובת - קוראים לה מירי רגב. היא זאת שבחרה להכריע בניגוד לעמדת שב"כ ומל״ל, ומי שהחליטה להתעלם מדו"ח חמור של מבקר המדינה שאומר בבירור: לאגף ביטחון במשרד התחבורה אין את היכולת לעמוד ביעדים הביטחוניים הנדרשים. אבל בשביל עוד קצת סמכויות ועוד קצת ג'ובים, מירי רגב בחרה לסכן את החיים של כולנו".

נפתלי בנט, כנס תפיסת הביטחון למדינת ישראל של מפלגת ״ביחד בראשות בנט״, 19 באוגוסט 2026
נפתלי בנט, כנס תפיסת הביטחון למדינת ישראל של מפלגת ״ביחד בראשות בנט״, 19 באוגוסט 2026 צילום: ראובן קסטרו

גדי איזנקוט, יו״ר מפלגת ישר! אמר כי "מרגע שהחל להיחשף גודל המחדל, ההנהגה - כמנהגה בקודש - נעלמה. בממשלה ראויה ומתוקנת, שרת התחבורה הייתה מגישה מכתב התפטרות אתמול בערב. משלא עשתה זאת, ראש הממשלה היה מפטר אותה לאלתר. במדינה מתוקנת, ראש הממשלה היה מורה עוד היום על הקמת ועדת בדיקה חיצונית, חזקה ועצמאית, ומזמן את כל בעלי התפקידים הרלוונטיים לתת דין וחשבון".

איזנקוט המשיך והוסיף כי "סוג המנהיגות הזה מסכן את ישראל ומסכן באופן ישיר את אזרחי ישראל. הם לא למדו דבר וחצי דבר מהשבעה באוקטובר. מי שמסרב לחקור ובורח מאחריות מתוך פחד, לא מסוגל למנוע את האסון הבא. מי שהשחית את המערכת הציבורית ומינה אנשים לא כשירים, לא מסוגל לשמור על חיי האזרחים. ישראל לא יכולה להמשיך ככה - זה מסוכן".

גדי אייזנקוט
גדי אייזנקוט צילום: פלאש 90, אריק מרמור

חברת הכנסת נעמה לזימי (הדמוקרטים) פנתה ליועצת המשפטית לממשלה, לראש המוסד, לראש השב”כ ולראש המל”ל בדרישה לתחקיר דחוף ומקיף של המחדל. בפנייתה מציינת לזימי כי על פי הפרסומים, חרף התרעות הדרג המקצועי במשרד התחבורה על היעדר כוח אדם, תקציבים וכלים מתאימים, החליטו ראש הממשלה נתניהו ושרת התחבורה רגב להעביר למשרד התחבורה את האחריות לבקרה השוטפת על אבטחת הטיסות הזרות. עוד עולה כי המידע על זהות הטייס ואזרחותו התקבל בישראל, אך לא הוביל לבדיקה ביטחונית מקדימה או לפעולת סיכול מצד הגורמים המוסמכים.

לזימי דורשת להציג את ממצאי התחקיר בפני ועדת החוץ והביטחון בדיון חסוי עד ל-18 באוקטובר, לקיים דיווח בתוך שבוע על הטיפול בפרצות הביטחוניות, ולגבש מנגנון קבוע לניטור צוותי אוויר זרים. בנוסף, דרשה חוות דעת משפטית דחופה שתחייב את כלל הגורמים, ובראשם שרת התחבורה ומשרדה, לממש את אחריותם על פי חוק. “174 בני אדם, בהם 27 ילדים, היו עלולים לשלם בחייהם על מחדל ביטחוני חמור. במקום לקחת אחריות, אנחנו שוב עדים לממשלת מחדל שעסוקה בגלגול האשמות בין משרדיה וגופי הביטחון".

עוד באותו נושא: