היועצת המשפטית לממשלה ופרקליט המדינה הודיעו היום (שלישי) לבית המשפט העליון כי יש לאשר את פסילתו של יו"ר בל"ד סמי אבו שחאדה מהתמודדות לכנסת. לטענתם, אבו שחאדה הביע תמיכה במאבק מזוין נגד ישראל, בין היתר במהלך מתקפת 7 באוקטובר.
במוקד עמדתם עומד מאמר שפרסם אבו שחאדה ב-8 באוקטובר 2023, יממה לאחר פרוץ המתקפה ובעודה מתנהלת. לטענת היועמ"שית ופרקליט המדינה, המאמר "מבטא תפיסה של תמיכה במאבקו המזוין של ארגון הטרור חמאס נגד מדינת ישראל", והתנהלותו נמצאת בליבת עילת הפסילה הקבועה בחוק יסוד: הכנסת.
עוד טענו כי ההסברים שסיפק אבו שחאדה בדיעבד לאמירות שנכללו במאמר, לראיות נוספות שהוצגו ולהתנהלותו הכוללת הם "מיתממים, חלקיים ואינם מתמודדים עם הטענות המרכזיות שעלו בעניינו".
לפי עמדת היועצת המשפטית לממשלה ופרקליט המדינה, המקרה של אבו שחאדה מתקיים ב"נסיבות קיצוניות ובעיתוי שאין חמור ממנו", בשל העובדה שהמאמר פורסם יממה בלבד לאחר מתקפת 7 באוקטובר ובעודה מתנהלת. לטענתם, אין לקבל את ההסברים שמסר בדיעבד ביחס לדברים שכתב.

״אפילו היועמ״שית ופרקליט המדינה לא יכולים להתכחש לראיות שהבאנו נגד סאמי אבו שחאדה - והמליצו לבג״ץ לקבל את בקשת עוצמה יהודית ולפסול אותו מהתמודדות לכנסת", נמסר מטעם השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר.
לדבר יו"ר עוצמה יהודית, "חבל שבמקום שהיועמ״שית ואנשיה יאספו את החומרים נגד מי שתומך באויבינו, מי שעשה את העבודה היה עו״ד דוד בבלי, מקום 11 ברשימת עוצמה יהודית, שאסף וריכז את החומרים שהובילו לעמדה הזו".

ועדת הבחירות המרכזית כבר החליטה בשבוע שעבר לפסול את מועמדותו של אבו שחאדה לכנסת ה-26, וההכרעה בעניינו עברה לבית המשפט העליון. בקשת הפסילה הוגשה על ידי עוצמה יהודית והתבססה בעיקר על המאמר שפרסם ב-8 באוקטובר 2023.
בבקשה נטען כי אבו שחאדה תיאר במאמר את מתקפת חמאס כאירוע בעל חשיבות צבאית, מדינית ואסטרטגית. אבו שחאדה טען מנגד כי בעת כתיבת הדברים לא היה מודע לממדי הזוועות, וכי אילו היה מודע להם לא היה מפרסם את המאמר. כבר לפני הדיון בוועדת הבחירות קבעו היועמ"שית ופרקליט המדינה כי מהתשתית הראייתית עולה לכאורה תמיכה במאבק מזוין של ארגון טרור נגד ישראל.
ההכרעה עוברת כעת לבית המשפט העליון, לאחר שוועדת הבחירות המרכזית החליטה לפסול את מועמדותו של אבו שחאדה. בית המשפט יידרש להכריע אם לאשר את הפסילה בהתאם לעילה הקבועה בחוק יסוד: הכנסת.